Verslag onderlinge tentoonstelling 2015.

 

Eindelijk was het zover en konden we beginnen aan onze onderlinge tentoonstelling 2015 , welke zou worden gehouden in ons clubgebouw aan de Oregondreef.
Kosten nog moeite waren gespaard om hier een geslaagde gebeurtenis van te maken ,zeker na het debacle van 2014(de vogelgriep).
Ingezonden waren 344 vogels en tevens waren 14 verlichte vitrines gevuld met Europese cultuurvogels ,welke gedeeltelijk ingebracht waren door onze vogelvrienden van de gespreksgroep Utrecht.
Het ophalen TT materiaal en het opbouwen van de stellingen verliep erg voorspoedig en al snel stond alles op zijn plaats.
En konden de stellingen voorzien worden van de bekende nummers ,zodat ieder vogeltje zijn gereserveerde plaats hierop kon innemen.
De keurdag was zoals altijd weer voor sommige mensen een spannende gebeurtenis ,jammer dat niet iedereen hier op een normale manier mee kan omgaan , zal de wedstrijd spanning wel zijn.
De keurdag verliep voorspoedig en deze werd prettig onderbroken door de lunch , Gert had voor een winters buffet gezorgd ,zuurkool ,hachee en voor de niet stampotters heerlijke spaghetti met saus.
Hierna konden de keurmeesters en medewerkers met een voldaan gevoel de keurdag hervatten.
In de middag waren de meeste kampioenen alweer bekend.
Hierna kon de laatste hand aan de catalogus gelegd worden ,deze zag er weer prima uit ,jammer van enkele kleine foutje , maar helaas die horen er nu eenmaal bij.
Vrijdag werd de zaal in gereedheid gebracht , zodat we ons publiek in een gezellige zaal konden ontvangen die avond.
Ringen gecontroleerd en hierna de linten van de prijswinnaars aan de kooien.
De zaal werd opgeleukt met het bij onze vereniging bekende groen en het zag er weer gezellig uit.
En het bestuur had gezorgd voor en mooie lichtbak aan de gevel met tekst en logo.
De opening werd deze avond erg goed bezocht , leuk was het dat de filmploeg  van U in de Wijk Overvecht deze avond aanwezig was om een leuk verslag te doen van onze opening.
Dit zou uit gezonden worden in de week na de TT en dit is ook gebeurd (zie de site).
De verloting draaide goed en er waren weer erg mooie prijzen te winnen.
Zaterdag konden we na het stofzuigen en voeren van de vogels open voor het publiek ,de toeloop was voor een zaterdag erg goed te noemen.
Maar er stond ons alle nog een leuke verassing te wachten , laat in de middag kregen we geheel spontaan bezoek van Sint Nicolaas en een 7 tal Pieten.
Je begrijpt dit werd een groot feest , jammer dat sommige mensen dit gemist hebben.
Beste Sint hierbij nogmaals dank voor uw bezoek aan onze vereniging.
Helaas liet de heer die voor ons de waterslagers tijdens het uitzetten zou bespreken de boel in de steek ,Gelukkig was Arie van Kesteren bereid dit over te nemen ,zodat ook dit onderdeel van de TT goed verliep.
Arie nogmaals bedankt hiervoor.
Zondag alweer de laatste dag en dat vond ondergetekende niet erg , ieder kreeg weer zijn gewonnen beker(s) mee naar huis en ook de rest van de prijzentafel kwam weer bij de juiste mensen terecht.
Medewerkers kregen een plant mee , dus ieder tevree.
Na het uitgeven van de vogels werd er nog even nagepraat en daarna naar huis.
Om de volgende dag weer in klein comité aanwezig te zijn voor het retour brengen van de materialen naar de fa.Bakker.
Hierna moest de zaalruimte weer aankant gebracht worden en in het middag uur was niet meer te zien dat hier bijna 400 vogels hadden gestaan.
Tot slot wil ik alle medewerkers van harte bedanken voor hun inzet ,ook sponsoren en adverteerders hartelijk dank voor uw ondersteuning aan onze vereniging en niet te vergeten inzenders en keurmeesters.
Een ding moet me toch wel van het hart , jammer is het dat de ouderen in onze vereniging altijd de Sjaak zijn met het gesleep van al het materiaal.
Maandag zit ik op het dak bij Bakker en kijk naar beneden , zie ik alleen maar afgepeigerde koppies van mensen die hun verwijskaarten voor de diverse ziekenhuizen in de binnenzak hebben ,maar er wel staan voor hun club.
Oude garde petje af ,ik weet het helpt allemaal niets wat er gezegd of geschreven wordt maar er zijn toch grenzen hoor.
Hup gewoon allemaal die handen uit de zakken voor de E.U.K.V.

Sportgroeten Freek Luider TT secr.